Over Pinélo

Over Pinélo

 

Hi!

Al jarenlang wilde ik naast mijn toenmalige baan meer doen met mijn creativiteit. In september 2020 heb ik besloten om Pinélo illustraties op te starten. Mijn naam is Fotini, eigenaresse en ontwerpster achter Pinélo en ik vertel je graag iets meer over mijn achtergrond. 

Sinds 2013 ben ik werkzaam geweest in de wereld van interieur. Hier kon ik een groot deel van mijn creativiteit in kwijt. Ik heb altijd een grote passie gehad voor het geven van stijladviezen en tekenen. Het tekenen, daar wilde ik meer mee doen. Hieruit is Pinélo illustraties ontstaan.

Pinélo is overigens het Griekse woord voor penseel. Mijn roots liggen namelijk op Cyprus, een eiland in de Middellandse Zee waar ik geboren ben op het Griekse deel in Limassol. Jaarlijks keer ik met mijn man Mike, dochter Selini (4) en zoon Ilay (1) terug naar het prachtige eiland om de familie te bezoeken en om te genieten van een heerlijke vakantie.

Pinélo illustraties is ontstaan nadat ik begon met het tekenen van portret illustraties. Hetgeen dat mij daarin aantrok, is het maken van een blijvende herinnering aan een dierbare of een dierbaar moment. Wanneer je dit dan terugziet op een mooie plek in een interieur is voor mij het plaatje compleet. Toch was dit het nog niet helemaal voor mij en zijn de portretten inmiddels verleden tijd. Ik wilde meer doen met die blijvende herinneringen en zo ging ik aan de slag met geboortekaartjes. 

Dit alles begon met het ontwerpen van het geboortekaartje voor onze zoon Ilay. Sinds september 2020 was ik druk aan het tekenen geslagen en ik had het gevoel dat ik zijn kaartje ook goed zelf zou kunnen ontwerpen. Zo kwam het eerste ontwerp tot stand voor de geboorte van onze zoon in juli 2021. 

Bij elk ontwerp staat bij mij voorop dat het bij jou past en past bij het ontwerp dat jij voor ogen hebt. Dit doe ik door middel van de collectie die ik continu vernieuw en het maatwerk dat ik aanbied. Mijn stijl is heel eigen en uniek. Mijn geboortekaartjes kenmerken zich door uitgesproken kleuren en thema’s. Daarnaast ben ik groot fan van het gebruik van foliedruk. 

Hopelijk vind je een geboortekaartje op mijn website dat volledig bij jou en je wensen past.

Liefs,
Fotini